CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, July 27, 2010

aduish!!!

"sejak bile la mule dgr lagu2 korea ni, huhu... stat dgr dri kengkawan la ni, exspecially my best friend :D ... walaupun kau orang slalu cite psl org korea, kteorg angguk je la, mane tak nye, kenal pun tak....kuikuikui... : ) nk nyanyi nye x reti,sket2 la...haha... x jgk. paham??? lagi la... huhu... mau tunggang-langgang, hancur terus bhasa org ni kang... haha... tpi yang ak taw... WEAYO??? ANNYONG... haha.. klaka nye, tpi x pe la mmpelajari gak bhase org lain... hahaha... : D "

[HD FULL MV]SS501 - 「LOVE YA」 Full Version MV

ni sume la ni... korea...korea...korea... haha... :D saje je nk dgr2.... buat cuci telinge... kuikuikui... :D

[HD] After School - BANG! MV / 애프터스쿨 - 뱅! 뮤직비디오

* :D

B2ST / BEAST - SHOCK MV

*hee... :)

Tuesday, July 20, 2010

DON'T ASK!!!

"first time in my life at school i see my friend ...........
huahuahua... :)) nurfa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Monday, July 19, 2010

Sunday, July 18, 2010

keLEBIHan...

"masing-masing ade kelebihan sendiri kan... so bersyukurlah dengan apa yang kite ade skarang... jgn taw nk komen orang je... :/

Saturday, July 17, 2010

KERJA KITA SEBAGAI HAMBA...

-JAGA, GUNA, DAN BANGUNKAN HARTA ALLAH DENGAN BAIK DAN BETUL IKUT KEHENDAKNYA

BAGAIMANAKAH MENJAGA, MENGGUNA DAN BANGUNKAN AKAL???
-DENGAN BERFIKIR...

BAGAIMANAKAH MENJAGA, MENGGUNA DAN BANGUNKAN HATI???
-DENGAN BERZIKIR...

ZIKIR YANG PALING BESAR IALAH SOLAT...

ILMU???

APA MAKSUD ILMU???
-Ilmu ialah MAKNA (gambaran sebenar/tujuan/guna/sistem/fungsi/kehendak)...

MAKNA disampaikan oleh???
-BAHASA...

APA MAKSUD BAHASA???
-Bahasa ialah TANDA YANG ADA MAKNA (lihat/dengar/rasa/sentuh/hidu)...

MEMAHAMI KAJAYAAN DAN KEGAGALAN.

BERJAYA :
-Mencapai matlamat, tujuan atau kehendak.

GAGAL :
-Tidak tahu atau tidak ada matlamat, tujuan atau kehendak.

Dimana letaknya matlamat, tujuan atau kehendak???
-HATI DAN AKAL

Strategi Terbaik Mancapai Matlamat :
-BELAJAR KERANA ALLAH... kenape??? kerana kita hamba ALLAH...
-SAYANG PADA GURU DAN PELAJARANNYA...

I Love Living Life. I Am Happy. (renung2 kan lah)

"hari ni, bgn je mls lak ai nk pegi dgr motivasi kat surau, erm... tp ble dh pegi, huh... tak yah ckp la bestnye cam ne... :D huhu... kem motivasi ni disampaikan oleh Ustaz Jaafar Bin Muhammad atau lebih dikenali sebagai Abu Faiz iaitu Bapa Kejayaan. Kem motivasi ni serooooooonnnnnooooookkk sangatttttt!!! Drpd pkl 8.30-5.30. Kteorg tak ngntuk pun. Cme bile dh petang tu taw2 je la...Lagi2 time tu dah tukar kpd penceramah lain untk ceramahkn tntg gagasan 1 Malaysia yang disampaikan oleh Pn. Fadhilah Binti Yusuf. huhu... tpi best la jgk... Pstu kteorg dapat sijil lak tu... huhu... tak sia2 pergi... Dapat ilmu, dapat ganjaran... heee :D

salah satu video yang kteorg dimotivasikan ialah dgn video ni hah... renung2 kan lah...







Wednesday, July 14, 2010

cute and artistic...




















kelakar ade kesian pon ade... hee... :D














find it... good luck!!! hee...


1.) Which student seems to appar tired/sleepy?

2.) Which one are the male twins?

3.) Which one are the famale twins?

4.) How many women are in the group photo?

5.) Which one is the teacher?

6.) Which two just finished a joint?

bile haiwan ber fb... heee

Kalau binatang ade fb, agak-agak begini lah ye komen-komen binatang tersebut kat STATUS yang mcm korang slalu post tu...

Cicak : Tuan rumh bru beli reket elektrik, gua kenduri nyamuk BBQ mlm ni...

Nyamuk : Baru abis ronda umah Ajoi, kenyang... burp... alhamdulillah...

Aedes : Baru je selamat dari injekan maut, yeah!!!

Ayam : Tidaaaaaaaaaaaaakkkkk, esok majikan gua mau buat kenduri kesyukuran, gua mau disembeliiiiiiiiiiiih!!!!

Cicak : Isteriku tersepit pintu...

Kucing betina : Anak i yang ke-5 bru tanye siapa bapaknye. I bingung nk jawab apa. I sendiri upe siape bapaknye..

* huhu beginilah sedikit-sebanyak komen-komen klu binatang ber fb... heee...
(hanya gurauan semata2 tak de kene-mngene ngan yg hidup atau yg dh mninggal dunia)hee... :)

Petua menghalang semut...

RUMAH ANDA BANYAK SEMUT TAK???
-Taw takmcm mne kte dapat halang semut daripada memasuki balang gula / bekas mknan / tin susu di rumah anda???

BEGINI CARANYE
1.) Ambil kapur tulis *kalau blh gune wane putih lebih baik.

2.) Dengan menggunakn kapur tersebut, buatkan garisan sempadan menutupi tempatbalang gule yang anda simpan.

*Semut tak ske kpd kapur (CaC03).Bile semut nnmpk saje garisan sempadan kapur tersebut,pasti ia tak akn mndekatinye.

Nak tmbah sket,
klu ruang nak lukis garisan tak ade atau tak cukup, ambil tali yg diperbuat drpd kapas atau kain (yg blh mnyerap cecair), celupkan dlm minyak masak.
Lps tu ikatkan keliling balang tersebut, Insya-Allah, semut tak lintas tali tu.
(seblum ikat perah dlu tali tu, tak perah karang meleleh la minyak tu nanti).

Tuesday, July 13, 2010

senaman petang+karaoke=letih!!!

letihnye... :/

"huh.. penatnye jln kaki dr skola.. erm.. x taw plak yg mak ngan ayah nk blk kg... huhu.. tggl la 2 org je.. huhu.. :Z tp... nk taw?? yg syoknye tggl 2 org ni.. pe lg.. karaoke la... ish3.. x de la.. maksud den, bkk radio, pstu nyanyi.. haha.. kte org nyanyi dgn suka-sukinye.. byngkanlah klu dh tggl 2 org je kat umah.. ape buat klau bkk radio??? haha.. keluar plk lagu yang best2.. kiteorg ni dgr suriaFM, lyn je la... huh.. erm.. perut dh menari ni, lapar.. lapar... lapar!!!!!!!!!! masak?? ushhh.. blh.. spe kte x leh.. hah? masak air? haha.. ckp je nk mkn pe, kte org blh order kat kedai pstu anta la kat spe yg order tu.. huahuahua... x de la..."

"hobi sampingan ketika ketiadaan sape2 di rumah kami... haha.. kantoi pulak... :D"


penghijrahan kami...

"Hijrah itu pengorbanan...
Hijrah itu perjuangan...
Hijrah itu persaudaraan...
Hijrah membentuk perpaduan... "
(lagu.. cbe nyanyi skt.. blh?? haha..:)

huahuahua... nyanyi plk... hee.. :D erm... dh nasib kls kteorg form 4 cm nie... msti kne pindah kls kalau de ape2 program... sbbnye kls kteorg kat dewan.. tu yg ade program je, kne la berhijrah jp...huh.. td kteorng kne pindah kat musolla... dok la situ ramai2... dh rse mcm jd mangsa banjir yg tgh tggu bantuan lak.. haha.. :)) erm.. yang bestnye waktu PSI(Pendidikan Syariah Islamiah) abis je, dh p0n msk wktu Zuhur.. so, dpt la kteorg jd ma'mum ustaz dzulkifli a.k.a ustaz encem... hee... :D"



"x do kteorg pindh smpai cam ni eh... melampau btol... hua3.. :D"

Monday, July 12, 2010

berdebar kteorg!!!

no giliran akak
no giliran adik



"huh.. hari ni de ULBS BM, kne buat syarahan.. kteorg punyelah tkot tahap karma nk tggu giliran ni hah...cg bm kteorg msk kls pkl 12.20 & abis pkl 1.30... lps subjek bm subjek bi, nk dijdkn cite... cg bi kteorg x dtg.. so ingtkn cg bm nk terus amek mse bi untk buat ULBS... huh.. time tu jgn ckp la jantung cm ne... hee... kteorg... bese r... cpt cuak berdiri dpn org ramai ni... sbenarnye dlm kls je bknnnye kat tapak perhimpunan.. hua3... kantoi!!! :)) erm... cg msk je.. mule la first student bg syarahan... umairah, tgh2 umairah bce, cg kte ni sampai esok pon x abis.. huahuahua... ikutkn hati mau tergelak besar.. tp fikirkn blk, giliran kite blm lg ni.. pstu student sterus.. sterus... sterus.. dan sterusnye... erm... nk dkt dh no 10.. huu... cuak3... :/ sampai je no 8, jam dh tunjuk pkl 1.20, dlm hati ckp, huh... lmbt la lg firdaus, lmbt la lg firdaus... haha... cuak seh...!!! "





"tibe2!!!...cg kte erm... x pe la kite smbg hari rabu ataupon kamu dtg jmpe saye secare personal... huh... time tu, x yah ckp la.. rse nk melompat je... haha... punyelah lege.. mne x nye lg 2 no je nk no 10... hua3... :D erm.. so, kteorg amek keputusan nk buat secare personal ngan cg esok... huu... :D"






























Sunday, July 11, 2010

huh... letihnye!!!

"huh... letihnyee hari ni... lth3... :Z tp gembire sgt3... nk taw npe??? ermmm... kteorg bgn je, pegi blk air, pastu basoh muke, gosok gigi, sarapan... lps tu mak panggil dgn x mndi lg... kteorg kne buat hobi sampingan... mntk tlg kemas kobun kat blakang umah tu hah... huhu.. syok giler r!!! ermmm... kebun kteorg tu x lah besar mne... kecik je sbb nk tnm sayur kecil2lan... bayangknlah dulu punye lah semak samun... skarang de la ghoman kebun ckit... hee... :D ni hah kebun eh... "



sebelum:












selepas:

"yg semak giler belah sne 2, org laennye, x reti2 nk komeh.. x koso den nk komeh do..."



"erm.. dpt buat 5 batas pon jadilah... huhu..."








































Blog kami...

" Assalammualaikum...
huh... tercapai jugak hajat nak buat blog same2... akhirnya...
tau2 lah kalau dh buat blog first nk kene cari layout, gadget... huh.. poning hah..
ermm... buat blog ni tau je lah, kene ngadap komputer je la.. tp nk buat cm ne sendiri yg nk buat... erm.. harap la blog kiteorg best dan sentiasa berupdate... huahuahua... :)"