CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, March 19, 2012

Hasbi Rabbi - Saff One ... :)

[mus!c zone]










"Cukuplah bagiku Tuhanku,
Di hati ini hanyalah Allah,
Cahaya Muhammad petunjuk bagiku,
Tiada Tuhan selain Allah"

"Cintakan bunga akan layu,
Cintakan manusia akan mati,
Cintakan Rasul cinta sejati,
Cintakan Allah kekal abadi."


akak : 
teringat zikir ni mse kat KEM PLKN NASUHA PAGOH... <3

Thursday, March 15, 2012

~Perlukah~

[mus!c zone]


video

Assalammualaikum,
lagu ni aku dapat dari seorang friend dekat facebook. Tengah layan fikiran, online, main game, dengar radio. TIBA-TIBA!!! jumpa lak lagu ni. 
Dengar macam biasa je, tapi siapa yang menghayati betul² setiap bait² lirik tu, mesti best!!!
Saje nak share, bukan sebab aku dah hilang kawan sejati eh! hoho.. ! PLEASE! :O 

Tak percaya??? Dengar sendiri maa... :D

#qwertyuiop:
macam mana nak cari kawan yang betul² sejati ?  =_=



Wednesday, March 14, 2012

My new life...

"Assalammualaikum, 

sekian lamanya tak update blog ni. Sekarang baru ada masa nak update. Kalau ikutkan banyak cerita nak ceritakan tapi..... (belum ada mo0d)

Erm, akhirnya terpisah,
haha!
kitaorang tak dapat plkn sama². Akak dapat pLkn, muar. Lama. 3 bulan. 

aku ???
Erm... mula-mula mengangur la, apa lagi. Mana taknya 3 bulan kot cuti sementara kitaorang tunggu result keluar bulan 3. 

Akhirnya... aku tengah duduk² dekat rumah, aku dapat mesej daripada Enot.

E : Berq, kau nak kerja tak ?

B : !!! kat mana ?

E : Kat shell. Cashier.

B : erm.. Okay, insya-Allah. Apa² hal aku text kau.

E : Okayyyy....

............................................................................................................

Seminggu lepas tu, aku text Enot. Aku cakap aku nak. 
So, bermula hidup baru aku sebagai seorang pekerja sementara tunggu result. Aku mula kerja 6 Januari 2012. Haha!!! Happy sangat bila dapat kerja.!!! :D

______________________________________________________________________________________________
to be continue...