CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, February 12, 2013

Tarikh keramat!


Assalammualaikum, 

Haha, dah lama tak menaip untuk entri kali ni. Rasanya mula tahun baru terus tak de entri baru kan. Emm, so selamat tahun baru semua! Walaupun lambat sangat dah wish ni. Moga tahun ni jadi tahun yang lebih baik daripada tahun yang sebelumnya. Aminnn, in shaa Allah. :)

Okay, tujuan sebenar nak cerita ni pasal tarikh keramat. Tau pasal tarikh keramat ? Tak tau ? Haha. Sebenarnya pada 16 Januari 1994 lahirnya seorang, eh 2 orang. Haha, iaitu pasangan kembar di Hospital Besar Melaka. So, pada 16 Januari 2013 dewasalah mereka dan matang la mereka (matang sangat) kerana dah pegang angka 19 iaitu angka belasan yang terakhir pada umur yang semakin meningkat. Haha (Ada ke 20 belas tahun ? Tak de kan. :D ) So dengan angka yang cukup besar ni tanggungjawab semakin banyak. Sebagai hamba Allah dah tentu! Seorang pelajar dan anak yang solehah. In shaa Allah. :) 

So, SELAMAT HARI LAHIR KEPADA KAMI!!! :D Moga menjadi seorang yang berguna di dunia dan di akhirat. Aminn, in shaa Allah. :)

Ouh ye, cerita pasal tarikh keramat ni. Kitaorang sebenarnya nak kongsikan sikit pasal penghargaan keluarga, cikgu, kawan2 kitaorang yang tak lupa nak wish, bagi hadiah time birthday kitaorang. Walaupun simple but nice. Kiteorang suka giler. Thanks sangat2. :')

Thanks kawan2.................. :')

#Klik pada gambar untuk kejelasan yang melampau2! Pergh! Tak daya. :)

3
Ni daripada Naim. Perempuan k. Not boy. Haha.  Comel kan! Kitaorang dah bawak tidur dah naim. Lena tapi maaf la bantal ni kat kaki time tidur sebab bantal busuk harus diutamakan! Haha. Thanks! :D (Gurau!)



Comel kan ? Dapat Spongebob juga. Suke! Emm, walaupun simple tapi kreatif sangat. Buat sendiri ni. Dalam tu dapat surat cinta sekali. Haha. Ucapan la. Aisshh. Tapi misteri juga mula2 dapat ni. Masuk2 kelas ada atas meja. Sebab dalam kelas ada ramai kawan yang kreatif. Tapi siapa buat ? Haha. Akhirnya, dapat la juga mengagak. Emi rupanya yang bagi. Ouhh, main2 eh. Hee. But thanks! Lawa+comel macam kitaorang. Huh! (masuk lif tekan sendiri nampak)

Hah! Ni lagi misteri. Jeng jeng jeng. Tengah dok lepak2 dalam kelas petang2 tu. Tiba ada adik ni panggil kitaorang kat luar kelas. Then, bagi cupcake ni. Katanya orang tu suruh rahsiakan siapakah dia. Ceh! Rahsia2 konon eh. Emm, pelik jugak. Dah la tak tinggalkan notis. Haha. K bajet hot! Tau siapa ??? Emm, lepas 2 minggu lebih. Orang tu hantar notis yang menghantar cupcake tu rupanya ALYAH a.k.a CHE AL!!!!!! Ouhhh, pandai eh surprise2. Nama pun birthday. Dah la time makan sama2 tu muka tak bersalah langsung. Hee. Anyway thanks! Sedap cupcake tu. Bila dia buat ? Buat kat asrama ke kek ni che al ? :D



Hah! Tau ni apa ? Ni la chicken chop. Nazira belanja! Malam birthday tu juga. Siapa tak happy wow! Alhamdulillah. Rezeki la katakan. Sebelum ni dia 'mengidam' tak dapat, tiba birthday kitaorang ada pulak makanan ni kat kedai kak salwa. Hee. Thanks! Nak lagi! :D Hah, lagi satu kitaorang dapat satu lagu birthday daripada dia. Dia nyanyi. So sweet. Huh ? Haha. Not bad la. Tak semerdu suaraku. Kuang3. :P


Hah, ni pulak daripada Munirah dan Kak Shida. Siapa yang pilih, kitaorang tak tau. Nak tau ? 
Sebenarnya kitaorang memang peminat tegar JAM. Terutama jam tangan.  Nak dijadikan cerita asal pi kedai jam je asyik2 kata nak beli jam dinding baru nak hias kat bilik tidur. Tapi ? Takde rezeki. Alhamdulillah. Allah tu Maha Mengetahui setiap kemahuan hambaNYA. Akhirnya, mereka tunaikan hajat kami yang mereka sendiri tak tau. Hee. Thanks! Vey nice! Macam tau2 je suka putih dan jam pelik2 ni kan. Dapat terus gantung. Nampak tak excitednya tu!
*tau la korang lapar jangan la makan epal tu setengah pastu bagi baki kat kitaorang kan. Hee. :D


Hah! Kreatif kan. Tapi bukan dia yang buat. Hee. Kantoi, kitaorang dah tau kat siapa dia buat. Haha. Sebab dapat sama dengan kawan kitaorang juga. But thanks! Nice! Ouh ye, lagi satu. Ucapan tu sebenarnya dia nak print buat poskad, tapi dakwat habis kot. Hee.  It's okay. Nanti kitaorang buat sendiri. Haha.  Jap! But siapa dia ? Hoho. Kak Salwa laaa. :D



Hah, nak air apa ? lemon ke orange? Haha. No la. Apa kebenda la ni kan. Tapi lawa kan. Comel cute. Aisshh! Fikir la apa ni! Hokalorh! Bukan botol minuman la. Macam real ada air kan. Caye ke ? Huh! (Tepuk dahi) Nak tau ? Ni tabung! Tempat isi duit berjuta2 tu. Hee. Tabung rupanya. Puas la kitaorang membelek time dapat   hadiah ni. Lubangnya kat atas tu. Depan kartun cute tu. Dia jagakan jangan ada sesiapa amik. Haha. Thanks Izza!  Ehem, beli dengan siapa ni ? :D




Thanks jugak dengan semua yang tak lupa wish birthday kitaorang! Yang terlupa wish time birthday tu ? Ehhemmm, it's okay. We know you are very busy. Haha. But thanks belanja makan ye dekat kedai makan tuuuuuuuuuuuuu. Sodap :D
Ouh ye! Perkongsian ni bukan mereka yang nak tapi kitaorang saje je nak kongsi. Ngee. :D

Thanks a lot.
Sayang semua.  

2 comments:

K dan K said...

huhuhu .so sweeettt .hee .hargai laa pemberian rakan rakan awok tu yee .jgn letak kat kaki kang nei makan dyee .ngee :D sume owg syg kn awok KEMBAR tu sebab mereka buat semua mcm ini untk awak gembira,,so hargai laa yee :)
saya sayang kawan saya krn Allah <3

SweeTWIN said...

huhu. mesti la sweet. ^_^ of coz kiteorang hargai. terima kasih sangat2x. hmm, letak kat kaki? eh tak la, letak dekat bawah katil je. hoho. :P kiteorang pun sayangkan kamu semua kerana Allah. <3